Schoorsteen voegen

Schoorsteen voegen versleten? Of totaal geen voegen meer in uw schoorsteen? Geen probleem want u schoorsteen kan 9 van de 10 keer nog prima hersteld worden door deze opnieuw te voegen.
Een schoorsteen voegen gaat vaak combinatie met het vervangen van de loodslabbe zodat uw schoorsteen er weer als nieuw uitziet.

Wij hakken of frezen de restanten van de voegen eruit. Is de schoorsteen in zeer slechte staat kiezen wij ervoor om te frezen met diamant, zo wordt er zo weinig mogelijk druk uitgeoefend op het metselwerk en zijn wij er zeker van dat er geen verdere schades ontstaan. losliggende stenen worden eventueel vast gemetseld.
Het bovenplateau van de schoorsteen moet ook mooi rond aflopen zodat er geen water op de bovenkant van de schoorsteen blijft staan, omdat dit vroeger ook met cement gedaan werd is de kans groot dat als de voegen versleten zijn ook het bovenplateau is versleten. Wij werken met een kuststof mortel die tegen alle weersinvloeden bestendig is en dus een perfecte afwerking voor het bovenplateau is.
Nadat uw schoorsteen voegen weer gevuld zijn en het bovenplateau hersteld is het mogelijk om de schoorsteen te laten impregneren, dit zorgt ervoor dat er geen vocht meer in de bakstenen en het voegwerk kan trekken waardoor schade door vorst verleden tijd is.

Schoorsteen voegen, repareren of renoveren

Schoorsteen voegen in slechte staat of is uw schoorsteen aan renovatie/reparatie toe of twijfelt u over de staat van uw schoorsteen, neem dan contact op met DakspecialistNL B.V. Een van onze specialisten komt vrijblijvend bij u langs om de staat van uw schoorsteen vast te stellen en u te adviseren over eventueel onderhoud en/of reparaties.

Werkzaamheden schoorsteen

  • Schoorsteen voegen
  • Herstellen/vernieuwen van loodaansluitingen
  • Herstellen/vernieuwen van bovenplateau’s
  • Plaatselijk voegherstel
  • Leveren/plaatsen van schoorsteenkappen
  • Impregneren van schoorstenen
  • Afbreken van schoorstenen
  • Opnieuw opmetselen van schoorstenen

Schoorsteen laten voegen? Bel de vestiging bij u in de buurt of vul ons contactformulier in.