Dakpannen reinigen of coaten

Dakpannen reinigen, uw dak raakt door weersinvloeden en de ligging (denk aan bijvoorbeeld bomen) vervuild. Het dak wordt misschien groen door algen en mossen of wordt zwart door atmosferische vervuiling en roetaanslag van de schoorsteen. Het reinigen en beschermen van uw dak wordt door ons in de volgende drie stappen uitgevoerd.

Stap 1:
Voorbehandeling. Om met name de mossen en algen tot en met de wortel te verwijderen wordt een anti- mos en algen verdelger op het dak aangebracht.

Stap 2:
Reiniging. Na de periode van het intrekken zijn de mossen en algen ‘losgeweekt’ en kan worden begonnen met de reiniging van het dak. Dit gebeurt door middel van heet water onder hoge druk. Hiermee worden in de meeste gevallen ook andere soorten vervuiling (atmosferische vervuiling, roetaanslag, etc.) verwijderd. Tevens worden de dakpannen geïnspecteerd op eventuele beschadigingen. Eventueel beschadigde of aangetaste dakpannen worden vervolgens vervangen.

Stap 3:
Bescherming. Wanneer het dak schoon is, bekijken wij hoe we dat het langst mogelijk schoon kunnen houden. Dit is afhankelijk van het type dakpan en de omgeving van uw dak. Bij een bosrijke omgeving kiezen we bijvoorbeeld vaak voor het opnieuw aanbrengen van een anti- mos en algenmiddel. Bij atmosferische vervuiling kiezen wij er vaak voor de dakpannen te impregneren. Een derde optie is een dakcoating aanbrengen.

Dakpannen laten reinigen? Bel 0403046099 of vul ons contactformulier in.